fbpx

Premies voor vloer- en muurisolatie

Vanaf 2012 ook premies voor vloer- en muurisolatie

01-01-12

Vanaf 1 januari 2012 geldt een nieuw premiestelsel voor de isolatie van woningen. De Vlaamse regering heeft vrijdag het Vlaams Warmteplan van energieminister Freya Van den Bossche goedgekeurd. Belangrijkste beslissing is dat er ook premies voor vloer- en muurisolatie worden ingevoerd, en dat de premie voor de installatie van een condensatieketel vervalt.

Sinds de invoering van de dakisolatiepremie werden elk jaar drie keer meer daken geïsoleerd. Andere aspecten kwamen minder aan bod, en dat verandert met ingang van 2012.

Belangrijkste veranderingen:

Iedereen krijgt dezelfde premies
Er komen ook premies voor vloer- en muurisolatie. De subsidie bedraagt 6 euro/m2 voor zowel dak, vloer als muren. De premie geldt vanaf de eerste vierkante meter waardoor voortaan ook daken van minder dan 40 m2 in aanmerking komen. De premie wordt wel begrensd tot 120 m2. Iedereen kan hem aanvragen, ongeacht het inkomen of de grootte van de woning. De premie geldt ook bij mede-eigendommen, wat goed nieuws is voor bewoners van appartementsgebouwen.
Premies voor domotica of zonnewering vervallen, net als de 125 euro voor de installatie van een condensatieketel.
Beschermde energie-afnemers (mensen met een uitkering) hebben recht op extra’s: hun premies liggen 20% hoger. Ze krijgen maximaal 800 euro voor een condensatieketel en 140 euro voor een zuinige wasmachine of koelkast. De premie voor buitenmuurisolatie wordt verhoogd van 4 naar 15 euro per vierkante meter en die voor hoogrendementsglas gaat van 10 naar 12 tot 15 euro per m2.
Wie zuiniger bouwt dan de opgelegde norm krijgt een extra premie.
Zonneboilers en warmtepompen blijven ondersteund.

Bron: http://www.dubolimburg.be/nl/vloermuur2012

 • De garanties van IsoSun op uw spouwmuurisolatie

  • Energiebesparend
  • Oog voor uw gezondheid
  • Waardestijging huis
  • Hoger comfort
  • Milieuvriendelijk
  • 15 Jaar Garantie
 • Bel me terug

Op zoek naar spouwmuurisolatie? Vraag online een spouwmuurisolatie offerte aan